fbpx

Morsdagen er en høytid som feires på forskjellige datoer i året, avhengig av hvor i verden du bor. Dagen ble opprinnelig opprettet som en dag for fred, som deretter ble en dag for hver familie å hedre moren sin og endelig har den blitt akseptert som en ferie i mange deler av verden.

De første menneskene som ønsket hverandre en lykkelig Morsdag var trolig de gamle grekerne. De feiret begynnelsen av våren, eksistensen av “Mother of The Gods», kalt Rhea. Denne feiringen ble tradisjonelt holdt rundt vårjevndøgn, når solen er over ekvator, og dermed markerer starten på våren. De gamle romerne hadde også feiringer som ligner på morsdag. De hyllet deres gud for fødsel, Cybeles.

Morsdagen var også snart en fridag på den kristne kalenderen i Storbritannia. På denne dagen hyllet tilhengere av kristendommen, Jomfru Maria og Kirken. Dette ble alltid feiret på en søndag.

Fra England spres tradisjon sakte over resten av Europa. Men den første morsdagen ble feiret 10. mai 1908 og ble erklært offisiell helligdag i begynnelsen av 1912. I 1914 erklærte daværende president av USA, Woodrow Wilson den første nasjonale morsdagen.

Her i Norge er det andre søndag i februar og den første norske morsdagen ble feiret i en metodistkirke i Bergen 9. februar 1919. Den begynte med arrangering av religiøse organisasjoner, og den har senere gått over til å bli en familiedag. En dag til å hylle mødrene og takke dem for all innsatsen de gjorde og fortsetter å gjøre for oss hele livet. Man behøver ikke gjøre så mye for å gi litt glede til mamma på denne dagen. Et fint kort og en klem er en bra begynnelse. Mange har sine egne tradisjoner, frokost på senga, stå opp litt tidlig, traktekaffe, smøre noen brødskiver, sett kaffen og brødskivene på brettet og så er det bare å liste seg inn og overraske.

Og hvilken mor ville ikke bli glad, hvis du overrasker henne med fantastiske og majestetiske blomster?

En vakker bukett med ranunkler som betyr «du stråler av sjarm» kombinert med tulipaner for «erklæring om kjærlighet», helleborus som er assosiert med «fødsel» og deilig og duftende eukalyptus for «beskyttelse». Uansett hva man velger å gjøre, bør man tenke på at mødre er en gruppe mennesker som virkelig fortjener å bli satt pris på. Så, roser, orkideer, liljer, tulipaner, klassiske eller selvlagde blomsteroppsatser. Alt dette og mange flere fine ting til mamma kan dere finne på amorosa.no

Gi en blomstergave som sier litt mer! For inspirasjon og blomsterleveranse hjem eller til jobb følg linken til vår katalog med gaver til den du er glad i ❤